e-Oppimisen trendit 2016

Informaatioteknologia tarjoaa aina vain parempia ratkaisuja myös opiskelulle. Nopeasti muuttuvassa maailmassa uusille e-oppimisratkaisuille onkin selkeä tarve, sillä ne tehostavat oppimista ja tekevät siten eri alojen toimijoista joustavampia ja kilpailukykyisempiä. 

Kokosimme tänne vuoden merkittävimmät e-oppimisen trendit. On mielenkiintoista nähdä, missä laajuudessa nämä tulevat näkymään yrityksille tarjottavissa oppimisratkaisuissa:

1. Automaatio

Monet katsovat automaation olevan yksi tämän vuoden merkittävimmistä e-oppimisen trendeistä. Automaatio voi näkyä esimerkiksi niin, että opiskelijalle ehdotetaan erilaisista testeistä saatujen algoritmien perusteella juuri hänelle parhaiten sopivia opetussisältöjä.

2. Rikastettu oppiminen

Rikastettu oppiminen (augmented learning) mahdollistaa oppimisen juuri oikeassa kontekstissa, eli siellä, missä opittua pääsee suoraan soveltamaan käytäntöön.

Esimerkiksi uusi työntekijä löytää tiettyyn paikkaan liittyvät ohjeet älypuhelimeltaan tai vaikkapa Google-lasien kautta. HappyWise Trainerin QR-tekniikkaan pohjautuvat paikkakohtaiset ohjeet tarjoavat tähän valmiin ja teknisesti hyvin kevyen ratkaisun.

Virtuaali- ja reaalimaailmaa voi myös sekoittaa (mixed reality) erilaisissa suhteissa, kuten teollisuuslaitosten erikoistilanteita simuloivissa harjoituksissa on tehty.

3. Pelillisyys

Tänä vuonna pelillisyyden (gamification) uskotaan tekevän läpimurron e-oppimisessa.  Pelillisyyden tehoon luotetaan, sillä se vahvistaa flow-kokemusta ja innostaa oppimaan. Pelillistämällä voidaan vaikkapa parantaa työyhteisön ilmapiiriä, kun myönteisistä teoista saa pisteitä ja palkintoja. Peleillä voi myös opiskella esimerkiksi työmenetelmiä.

4. Big Data

Big Datasta kohistaan paljon monilla aloilla ja sen odotetaan tarjoavan uusia mahdollisuuksia myös e-oppimiseen. Big Data herättää monenlaisia kysymyksiä. Kuinka suuret tietomassat valjastetaan opetussisältöjen optimointiin? Kuinka erottaa oppimisen kannalta olennaisimmat tiedot? Voisiko oppimisprosessia ymmärtää paremmin, kun tietoa on enemmän saatavilla? Miten ratkaista tiedon varastoimiseen liittyvät eettiset kysymykset ja mikä on yksilön tietosuoja?

5. Pilvi

Pilvipalveluina tarjottavien sovellusten arvioidaan lisääntyvän tulevaisuudessa myös e-oppimisessa. Sovellusvuokraus on yrityksille helppoa ja edullista, sillä isoja investointeja ei tarvita eikä ylläpidostakaan tarvitse itse huolehtia.

Esimerkiksi USA:ssa pilvipalvelupohjaisten e-oppimisympäristöjen arvioidaan lisääntyvän yhdeksän prosentin vuosivauhdilla.

6. Mobiilioppiminen

Mobiilioppimisen katsotaan olevan tulevaisuudessa jopa suositumpaa kuin tietokoneelta oppimisen. Vaikka mobiililaitteet eivät aivan heti korvaisikaan tietokoneita, varmaa on, että uudet mobiiliteknologiat tekevät mahdolliseksi uudenlaiset tavat ja tilaisuudet opiskella.

Hyödynnä esimerkiksi työmatkasi vieraan kielen opiskeluun tai opiskele tiettyyn paikkaan liittyviä asioita QR-tekniikan avulla, kuten Cove Trainer -harjoituksissa.

Lähde: eLearning Industry

Lisätietoa

HappyWise Trainer -oppimisympäristö >
Työnäytteet ja tiedotteet >
e-Oppimisratkaisu yrityksellesi, ota yhteyttä >

 

Comments are closed.